Boksningens historie
Af Preben Balslev

Her kan man tage en tur gennem boksningens historie. Hovedvægten ligger på boksningens udvikling, hvordan reglerne ændrede sig gennem tiden og endelig hvordan de forskellige forbund og organisationer opstod.

Bokseteknik
Af Carsten Scherrebeck Møller

Eksperten øser af sine erfaringer.

Juni 2004
11367 ord

Helhjertet artikel om at bokse og være bokser. Carsten Scherrebeck Møller når hele vejen rundt - fra historier om kendte boksere til beskrivelse af bokseteknikker.

Tonen i artiklen stammer ikke fra et "fitness-studie", men fra de rigtige bokseklubber. Det er ikke nødvendigvis en artikel for forældre der overvejer at sende deres børn til motionsboksning.

Artiklen er en råskitse til Carsten Møllers kommende bog, så hold udkik efter den.
Smask!
Af Thomas Telving

1054 ord

Interview med den mangedobbelte danmarksmester Signe Kirse Ellegaard.

Artiklen indledes således:
Signe Kirse Ellegaard, 28 år, har en bachelorgrad i Antropologi og læser Kultur og Formidling på Syddansk Universitet i Odense. Bogreolen i hendes velindrettede lejlighed på Nørrebro i København rummer bl.a. Hemingway, Leif Davidsen og diverse fagbøger om antropologi.

I alt har den kønne og intelligente Signe gennembanket tyve andre kvinder.
En hurtig og provokerende tekniker
Af Thomas Telving

1111 ord

Interview med bokseveteranen Rene Fuglsang, formand og træner for SIK-Fight. Om træning, boksning og "gamle dage".

Også kendt som kamplederen i TV-udsendelsen "Et slag for en sag".
Mit Liv
Af Svend Helgesen

Redigeret af: René Villadsen

Forlag: Belladonna

Bogen er Svend Helgesens egen fortælling om sit liv i og uden for bokseringen. Hans livshistorie er en beskrivelse af op og nedture, desværre mest nedture, gennem tyverne i Danmark, Europa og USA.

Vigtigt: Højreklik på artiklen og vælg "Gem destination som..." eller lignende for at gemme artiklen på din pc. Bogen er i PDF-format og kan downloades her.

"Mit Liv" er redigeret af René Villadsen og udgivet på forlaget Belladonna der udgiver bøger der vedrører dansk boksnings historie. Her kan man f.eks. købe bogen "De glemte Helte" der handler om danske boksere i perioden 1896-1930.

The life & contests of Batteling Nelson
Forfatter: Ukendt

Redigeret af: René Villadsen

Forlag: Belladonna

Sprog: Engelsk

Oscar Battling Mathew Nelson, født i Danmark 1882, men vokset op i USA hvor en fantastisk boksekarriere finder sted. Læs bl.a. beskrivelsen af Nelsons kamp mod Gant der forløb over 42 runder.

Som appendiks til bogen findes Batteling Nelsons rekordliste og som en kuriosum en beskrivelse af hans indtægter gennem årene.

Vigtigt: Højreklik på artiklen og vælg "Gem destination som..." eller lignende for at gemme artiklen på din pc. Bogen er i PDF-format og kan downloades her.

"The life & contests of Batteling Nelson" er redigeret af René Villadsen og udgivet på forlaget Belladonna der udgiver bøger der vedrører dansk boksnings historie. Her kan man f.eks. købe bogen "De glemte Helte" der handler om danske boksere i perioden 1896-1930.
No Vietnamese ever called me a nigger
Forfatter: Calyton Goodwin

Udkommet på: New African

Sprog: Engelsk

En artikel om hvordan Cassius Clay/Muhammed Ali ændrede boksningens og bokseres omdømme, styrkede de sorte amerikaneres selvbevidsthed og dermed var med til at ændre amerikansk historie. Intet af det man forventede af en bokser.

Vigtigt: Højreklik på artiklen og vælg "Gem destination som..." eller lignende for at gemme artiklen på din pc. Artiklen er i PDF-format og kan downloades her. På grund af formatet og billederne fylder artiklen ca. 800 kB.

Artiklen er første gang udkommet i tidskriftet New African i april 2004.